Bestil fly til: Montreal

Flyrejse

Bestillingsmuligheder:
Afgang og ankomster
Expense account
Rejsende:
Klasse:
Vis afgange:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Icelandair tilbyder direkte flyvninger via Island til Montréal, Canadas næststørste by, i perioden maj til oktober.

Byen i Quebec provinsen er Canadas største fransktalende by og fransk er det officielle sprog på ligefod med engelsk.

Design og arkitektur

Der er næsten for meget at vælge i mellem når man er i Montréal, ikke mindst når det handler om design, designhistorie og arkitektur. Faktisk blev byen i 2006 udnævnt til designby af UNESCO for at opmuntre og motivere byens indbyggere til at inddrage design i deres nærmiljø. 

Hvis design og arkitektur er det du brænder for, er der en rigtig god grund til at sætte kursen mod CCA (The Canadian Centre for Architecture), hvor permanente samlinger, udstillinger og bygninger er en hyldest designs betydning for byen.

Den bedste måde at lære Montréal at kende på, er på cykel. Der er er adskillige cykeludlejningsfirmaer og turarrangører som tilbyder guidede ture.

Forretninger, museer og seværdigheder

Du kan shoppe både over og under jorden i Montréal. De underjordiske shoppinggader dækker hele 12 km i alt og har 32 km gader som man kan slentre rundt i. På jordens overflade, tag til L‘Avenue du Mont Royal eller Bonsecours Market og shop til du går omkuld.

Hvis du er interesseret i canadisk historie og kultur, kan Chateau Ramezay varmt anbefales. Hver eneste genstand i samlingen er på den ene eller anden måde forbundet med Canadas historie. Bygningen selv er fra 1800 tallet og fungerede tidligere som privatbolig.

Den gotiske Notre Dame basilika er farverig og smukt udsmykket og er ikke mndre interessant end navnesøsteren i Paris.

Kulturelle Montréal

Når sommeren melder sin ankomst, bliver gaderne levende med madmarkeder, gadekunstnere og caféer – ikke mindst i Montréals gamle bydel. Gadekunst er en meget populær attraktion og du kan sagtens bruge en dag på jagt efter de bedste. Sidst men ikke mindst, bandet Arcade Fire, som mange musikentusiaster kender, kommer fra Montréal.

Godt at vide

  • Lufthavnen hedder Montréal-Trudeau (YUL) og ligger ca 20 km fra byens centrum. 
  • Offentlig transport fungerer godt og metrosystemet er til at betale og en behagelig måde at bevæge sig rundt på. 
  • Icelandair flyver til Montréal fire gange ugentligt (mandag, tirsdag, torsdag og lørdag) i perioden maj til oktober.