Bestil fly til: Trondheim

Flyrejse

Bestillingsmuligheder:
Afgang og ankomster
Expense account
Rejsende:
Klasse:
Vis afgange:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Unik, naturlig skønhed, forskelligartede muligheder for at udforske naturen, en charmerende, moderne by og historie overalt venter dig, når du flyver med Icelandair til Trondheim i Norge.

Unik, naturlig skønhed, forskelligartede muligheder for at udforske naturen, en charmerende, moderne by og historie overalt venter dig, når du flyver med Icelandair til Trondheim i Norge.

Trondheim har et levende og indbydende centrum med handel og teknologi

Trondheim er placeret på det sted, hvor floden Nidelva møder den store og panoramiske Trondheimsfjord og er det midtnorske centrum for finans og handel. Byen, der somme tider kaldes for Norges hovedstad for teknologi og innovation, er hjemsted for Norges teknisk-naturvidenskabelige universitet, og det store antal studerende og forskere bidrager til Trondheims karakter. Byen har en varm, indbydende atmosfære, en levende kulturscene og masser af seværdigheder og interessante steder. Den er også omgivet af attraktive landskaber, fjelde og dale – hvilket giver talrige muligheder for at udforske naturen og deltage i udendørsaktiviteter hele året rundt.

Trondheim er gennemsyret af historie, klassisk charme og smuk natur

Trondheim blev grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i 997. Frem til den sene middelalder lå hoffet og ærkebispedømmet i byen, der dengang hed Nidaros. Senere blev den gravsted for den legendariske kong Olaf II Haraldsson, der blev udråbt til helgen. Efter domkirken i Nidaros blev opført på hans grav, begyndte pilgrimme at strømme til byen – og den dag i dag fortsætter den maleriske katedral med at tiltrække et utal af besøgende. Vi anbefaler også en slentretur igennem Bakklandet – en gammel del af Trondheim på floden Nidelvas østlige bred, der er bestrøet med træhuse, snævre gader, masser af restauranter, caféer, butikker og gallerier.

Trondheim er den ideelle base for dagsudflugter og længere ture til regionens kystområder, fjorde og øer, herunder Hitra og Frøya. Der er rigelige fiskemuligheder inden for en times kørsel fra byen, bl.a. seks klassiske laksefloder: Nidelva, Gaula, Orkla, Stjørdalselva, Stordalselva og Norddalselva. Syd for Trondheim ligger fjeldene Trollheimen og Dovre med populære skisportssteder, herunder alpinbyen Oppdal.

Godt at vide

  • Lufthavn – Trondheims lufthavn Værnes (TRD) – ligger omtrent 32 km nordøst for byen. Transport til Trondheim foregår med taxa, bil, bus eller tog, der alle tager ca. 30 minutter.
  • Sulten? Trondheim har et utal af fine restauranter, der primært ligger i Dronningens Gate, Fjordgata, Olav Tryggvasons Gate, Prinsens Gate og Sverresborg Allé. Om sommeren er der også spisemuligheder i Kongsgata, og restauranten Grenaderen er et populært sted på sommeraftener.
  • Indkøbslysten? Øst for floden i midtbyen finder man Trondheims mest moderne område, Solsiden, der er hjemsted for et stort indkøbscenter, adskillige caféer, restauranter og spændende nichebutikker. Området Bakklandet, der også ligger på flodens østbred, byder på interessante designbutikker, antikvitetsforretninger og meget andet.
  • Nyttige link: trondheim.com