Leif "den Lykkelige" Eiríksson

Leif "den Lykkelige" Eiríksson

1987

Den nye lufthavnsterminal åbnede endelig og var en prægtig konstruktion på 1400 kvadratmeter. Åbningsfesten fandt sted foran tretusind mennesker den 15. april 1987, da bygningen blev navngivet Leifur Eiríksson Air Terminal. Oprindeligt var planen en større bygning, men det blev betragtet som unødvendigt. Ingen havde forventet, at passagertallet gennem terminalen ville stige så meget, som det gjorde, og inden for få år kæmpede terminalen med at håndtere tilgangen af passagerer.

Da det første spadestik blev taget, var det årlige antal af passagerer, der fløj til eller fra Keflavík Lufthavn, 460.000. Det tal var i 2016 på over seks millioner. Bygningen er blevet udvidet to gange, og i 2016 dækkede Leifur Eiríksson Air Terminal 61.000 kvadratmeter.

På dette tidspunkt flyttede Icelandair ind i et nyt servicecenter på 4.000 kvadratmeter. Det husede fragtafdelingen, køkkenerne og det tekniske værksted. Der var også et tilknyttet lager til de toldfri varer, som sælges på internationale flyrejser. Den højtflyvende butik kaldes Saga Boutique.