Icelandairs rutenetværk

Icelandairs forretningsstrategi er baseret på Islands geografiske placering midt imellem Nordeuropa og USA's østkyst. 

Ved brug af et enkelt fly har Icelandair gjort det muligt at flyve passagerer til og fra Island og tværs over Atlanterhavet via Island med løbende udvidelse af netværket i løbet af de seneste årtier. Icelandair forbinder 26 byer i Europa med 18 destinationer i Nordamerika med Island som midtpunkt.

Netværket er baseret på 24 timers rotation med transferflyvninger, der forlader Island om morgenen og om eftermiddagen.

Om Icelandair

Icelandair er et førende luftfartsselskab, der tilbyder flyvninger til og fra Island samt en attraktiv pris på flyvninger over Atlanten. Icelandair leverer sikre, pålidelige flyvninger og enestående service på flyvninger til storbysområder på begge sider af Atlanten.

Luftfartsselskabet opererer fra Island og udnytter landets geografiske placering midt imellem Amerika og Europa som en mulighed for at opbygge et stadigt voksende netværk bestående af internationale ruter og Island som midtpunkt. 

Icelandair er en del af Icelandair Group.

Icelandairs ledelse

Birkir Hólm Guðnason, adm. direktør. 
Birkir kom om bord hos Icelandair i 2000, først som salgschef i Island, sendere som salgschef i Nordamerika, adm. direktør for Centraleuropa i Frankfurt og fra 2006 som adm. direktør for Skandinavien i København. Birkir blev adm. direktør for Icelandair i 2008. Han færdiggjorde sin bachelorgrad i virksomhedsøkonomi og administration fra Aalborg Universitet i 1998 og har også en MBA i international virksomhedsledelse og økonomi fra 2000 fra det samme universitet. Jens Bjarnason, Senior Vice Presidents of Operations. Jens er ingeniør og kom til Icelandair I 1984. I en periode var han Director of Safety Regulation for det islandske CAA. Jens fungerede som Director of Flight Operations i 10 år fra 1996 – 2005 og senere som Vice President of Technical Operations fra 2005 – 2011. Fra 2011 til 2015 som Director of Operations for den internationale transport organisation IATA i Montreal, Canada. Jens har en PhD fra Northwestern University, Illinois, USA.

Du kan få oplysninger om marketing, events og sponsorater ved at klikke her.

Hlynur Elísson, Senior Vice President, økonomi og administration.
 Hlynur begyndte sin karriere hos Icelandair Group i Icelandair Domestic i 1995 som økonomidirektør og efterfølgende hos Air Iceland i 1997. Han blev udpeget som Icelandairs Senior Vice President, økonomi og ressourceadministration, i 2005, og i 2006 blev hans Icelandair Groups økonomichef. I november 2008 blev Hlynur udpeget som Senior Vice President, økonomi og administration, hos Icelandair. Hlynur har en bachelorgrad i virksomhedsledelse fra Rockford College, Illinois.Svali Hrannar Björgvinsson, Senior Vice President, HR.
 Svali har Senior Vice President, HR, for Icelandair siden marts 2009. Tidligere fungerede han som Senior Vice President, HR, for Kaupthing Bank fra 2005 til 2008. Svali har været chef for ressourceudvikling hos IBM Consulting Services og indehaver af PWC. Svali har undervist på University of Iceland, Teacher's University of Iceand og gymnasiet i Laugarvatn. Svali har en bachelorgrad i psykologi fra University of Iceland og en kandidatgrad i HR-ledelse og erhvervspsykologi fra New York University.