Min rejse og APIS

ESTA

Alle passagerer, der rejser til USA under VWP (Visa Waiver Programme) skal have ESTA autorisation (Electronic System Travel Authorization) før afrejse.  Klik her for mere information om ESTA.

API and APIS

Krav til flyvninger til og fra Canada, Storbritannien og USA 

Tre lande inden for Icelandairs rutenetværk kræver indsendelse af bestemte passageroplysninger før afrejse for alle flyvninger til og fra landet. Disse lande er USA, Canada og Storbritannien. Disse oplysninger kaldes generelt API (Advance Passenger Information) eller TDI (Travel Document Information). Dette er de oplysninger, der vises på passets biodataside. API indsamles senest på tidspunktet for check-in for flyvninger til Canada og Storbritannien.

USA kræver tidligere indsendelse af bestemte data. APIS (Advance Passenger Information System) er API-oplysninger, som af de amerikanske myndigheder er påkrævet af alle personer, som rejser til og fra landet. Alle luftfartsselskaber, inkl. Icelandair, er forpligtet til at indsende API/APIS-oplysninger før afrejse. Passagerer, der ikke har angivet disse oplysninger, risikerer at blive nægtet ombordstigning.

BEMÆRK: Icelandair beder passagerer, der rejser til og fra USA, om at benytte den elektroniske APIS-blanket øverst på denne side med henblik på at opdatere deres API/APIS-oplysninger, hvis dette ikke allerede er sket i forbindelse med reservationen (se instruktionerne nedenfor).

Ved rejser til og fra Canada og Storbritannien, udfyldes APIS-oplysningerne i forbindelse med check-in.


De oplysninger, der er påkrævede for APIS, er som følger:

Pasoplysninger (rejsedokument):

Navn

Som det fremgår af det myndighedsudstedte id (pas) (skal være tilgængeligt på reservationstidspunktet)

Fødselsdato (DOB)

(Skal være tilgængeligt på reservationstidspunktet)

Køn

(Skal være tilgængeligt på reservationstidspunktet)

Nationalitet

 

Bopælsland

 

Rejsedokumenttype

(pas)

Nummer

på rejsedokumenter (pasnummer)

Udløbsdato

for rejsedokument (udløbsdato for pas)

Udstedelsesland

for rejsedokument (udstedelsesland for pas)

 

Øvrige påkrævede oplysninger

Destinationsadresse

I USA (ikke påkrævet for indbyggere i USA, personer med opholdstilladelse i USA eller udenlandske statsborgere, der rejser ind i USA)

Afhjælpningsnummer (Redress number)

Hvis det eksisterer til rejser til USA (bør være blevet oplyst på reservationstidspunktet). Rejsende, der har spørgsmål eller oplever vanskeligheder i forbindelse med rejsescreeningen på de forskellige rejsepunkter, kan anmode om TSA's såkaldte afhjælpningsnummer (Redress number), der kan lette check-in og screeningsprocesserne, f.eks. hvis de fejlidentificeres i forbindelse med behandling af overvågningslisten. Der findes flere oplysninger på TSA's websted.

Secure Flight

TSA (Transportation Security Administration) administrerer programmet Secure Flight med henblik på at forbedre sikkerheden for indenrigs- og udenrigsruteflyvninger igennem anvendelse af forbedret matchning af overvågningslister. Klik her for at få yderligere oplysninger.

Du kan også finde TSA's politik vedr. beskyttelse af personlige oplysninger for Secure Flight vedhæftet nedenfor.

Onlineblanket

Icelandair giver dig mulighed for at indtaste alle oplysningerne online, før du møder op i lufthavnen. Du vil ikke være påkrævet at angive passageroplysninger igen i forbindelse med check-in (medmindre der mangler påkrævede oplysninger). Du kan til enhver tid få adgang til onlineblanketten så mange gange, det er nødvendigt, for at redigere dine passageroplysninger.

Passagerer, der allerede har føjet APIS-oplysninger til deres reservation, kan få adgang til deres reservation for at redigere deres information online. Når du har indtastet dine oplysninger og klikket på Indsend nedenfor, skal du klikke på "REDIGER" på den side, der vises efterfølgende, klikke på teksten "Oplys yderligere passageroplysninger i henhold til krav fra destinationsland(e)" og derefter klikke på "GEM" for at fortsætte, også selvom der ikke er påkrævet ændringer.