Min rejse og APIS
Kræves
Kræves

ESTA

Alle passagerer, der rejser til USA under VWP (Visa Waiver Programme) skal have ESTA autorisation (Electronic System Travel Authorization) før afrejse.  Klik her for mere information om ESTA.

API and APIS

Krav til flyvninger til og fra Canada, Storbritannien, Rusland og USA 

Fire lande inden for Icelandairs rutenetværk kræver indsendelse af bestemte passageroplysninger før afrejse for alle flyvninger til og fra landet. Disse lande er USA, Canada, Rusland og Storbritannien. Disse oplysninger kaldes generelt API (Advance Passenger Information) eller TDI (Travel Document Information). Dette er de oplysninger, der vises på passets biodataside. API indsamles senest på tidspunktet for check-in for flyvninger til Canada, Rusland og Storbritannien.

USA kræver tidligere indsendelse af bestemte data. APIS (Advance Passenger Information System) er API-oplysninger, som de amerikanske myndigheder kræver af alle personer, som rejser til og fra landet. Alle luftfartsselskaber, inkl. Icelandair, er forpligtet til at indsende API/APIS-oplysninger før afrejse. Passagerer, der ikke har indsendt disse oplysninger, risikerer at blive nægtet ombordstigning.

BEMÆRK: Icelandair beder passagerer, der rejser til og fra USA, om at benytte den elektroniske APIS-blanket øverst på denne side med henblik på at opdatere deres API/APIS-oplysninger, hvis dette ikke allerede er sket i forbindelse med reservation (se instruktionerne nedenfor).

Ved rejser til og fra Canada og Storbritannien, udfyldes APIS-oplysningerne i forbindelse med check-in. 


De oplysninger, der er påkrævede for APIS, er som følger:

Pasoplysninger (rejsedokument):

Navn

som det fremgår af myndighedsudstedt id (pas) (skal være tilgængeligt på udstedelsestidspunktet)

Fødselsdato (DOB)

(Skal være tilgængelig ved reservationstidspunktet)

Køn

(Skal være tilgængelig ved reservationstidspunktet)

Nationalitet

 

Bopælsland

 

Rejsedokumenttype

(pas)

Nummer på

rejsedokumenter (pasnummer)

Udløbsdato

for rejsedokument (udløbsdato for pas)

Udstedelsesland

for rejsedokument (udstedelsesland for pas)

 

Øvrige påkrævede oplysninger

Destinationsadresse

I USA (ikke påkrævet til indbyggere i USA, personer med opholdstilladelse i USA eller udenlandske borgere, der rejser ind i USA)

Afhjælpningsnummer

Hvis det eksisterer til rejser til USA (bør være blevet oplyst i forbindelse med reservation. Rejsende, der har spørgsmål eller oplever vanskeligheder i forbindelse med rejsescreeningen på de forskellige rejsepunkter, kan anmode om TSA's såkaldte afhjælpningsnummer, der kan lette check-in og screeningsprocesserne, f.eks. hvis de fejlidentificeres i forbindelse med behandling af overvågningslisten. Der findes flere oplysninger på TSA's websted.

Secure Flight

TSA (Transportation Security Administration) administrerer programmet Secure Flight med henblik på at forbedre sikkerheden for indenrigs- og udenrigsruteflyvninger igennem anvendelse af forbedret matchning af overvågningslister. Klik her for at få yderligere oplysninger.

Du kan også finde TSA's politik vedr. beskyttelse af personlige oplysninger for Secure Flight vedhæftet nedenfor.

Onlineblanket

Icelandair lader dig indtaste alle oplysninger online, før du møder op i lufthavnen. Du bliver ikke bedt om at afgive passageroplysninger igen i forbindelse med check-in (medmindre der mangler påkrævede oplysninger). Du kan til enhver tid få adgang til onlineblanketten så mange gange, det er nødvendigt, for at redigere dine passageroplysninger.

Passagerer, der allerede har føjet APIS-oplysninger til deres reservation, kan få adgang til deres reservation for at redigere deres information online. Når du har indtastet dine oplysninger og klikket på Indsend nedenfor, skal du klikke på "REDIGER" på den side, der vises efterfølgende, klikke på teksten "Indtast yderligere passageroplysninger og derefter klikke på "GEM", også selvom der ikke er påkrævet ændringer i forhold til at fortsætte.

 

Did you accomplish what you wanted to do on this page?YesNo