Pas

Et gyldigt pas er et generelt krav for at rejse ind i Canada. Der gælder forskellige indrejsekrav for canadiske borgere og personer med permanent opholdstilladelse i Canada, USA's borgere og personer med permanent opholdstilladelse i USA samt andre internationale besøgende.

Der er flere oplysninger om rejsedokumenterne her:  http://www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyage/td-dv-eng.html

Alle rejsende skal være identificeret på et erklæringskort fra CBSA (Canada Border Services Agency), som skal fremvises under rejsen.

Visakrav og -fritagelser

Borgere fra bestemte lande og territorier skal have et visum for at besøge eller rejse gennem Canada. Andre skal have en elektronisk rejsetilladelse (Electronic Travel Authorization, fork. eTA).

Der er flere oplysninger om visakrav og -fritagelser her: http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas-all.asp

Elektroniske rejsetilladelser (eTA)

Canada er i gang med at indføre et indrejsekrav, som kaldes en elektronisk rejsetilladelse (Electronic Travel Authorization, fork. eTA), der er beregnet til udlændinge, som er fritaget for et visum (se ovenstående), og som flyver til eller gennem Canada. Undtagelser omfatter USA's borgere og rejsende med gyldigt visum.

Fra den 1. august 2015 kan berettigede rejsende ansøge om en eTA via nettet. Den 29. september 2016 bliver dette nye krav gjort obligatorisk, og rejsende skal så være i besiddelse af en eTA, før de kan gå om bord på et fly til Canada. Der er flere oplysninger på Canada.ca/eTA 

Se, hvordan der ansøges om en eTA, på: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp