Pris for transport af kæledyr er som følger:

 ZONE 1
Flyvninger inden for EUROPA
ZONE 2
Flyvninger fra ISLAND
til/fra USA/CANADA
ZONE 3
Flyvninger fra EUROPA
til/fra USA/CANADA

Kæledyr

871 DKK

1.023 DKK

1.202 DKK

Alle kæledyr, som transporteres med Icelandair, rejser i særlige klimakontrollerede områder af flyets fragtrum*. Der kan maksimalt medtages 4 dyretransportkasser på hvert fly, men to dyr kan dele en kasse, hvis de begge er små og af samme art. Passageren skal selv sørge for dyretransportkassen. Afgiften for dyretransport svarer til afgiften for ekstra bagage (overvægt e.l.) til den pågældende destination. Den samlede vægt for kæledyr og transportbur/kasse må ikke overstige 40kg. 

For at bestille transport til dit kæledyr kontakt venligst det nærmeste salgskontor. Når du bestiller transport, bliver du bedt om at oplyse nøjagtige mål og vægt på transportburet inklusive dyret for at få en bekræftelse. Samlet vægt på dyr og transportbur må ikke overstige 40 kg (88 lbs). Maksimum dimensioner er 92 cm (længde) x 64 cm (bredde) x 71 cm (højde) (36 x 25 x 28 inches). Vi accepterer kun dyr i transportbure godkendt af IATA.

Der skal bestilles plads til kæledyret på forhånd som tillæg til passagerens reservation. Icelandair kan ikke bekræfte transport af dyr på flyvninger der serviceres af andre flyselskaber. 

Hvis du ønsker at bestille transport for dit kæledyr, kontakt venligst:

Icelandair Danmark
Havneholmen 27-29 stuen
1561 Köbenhavn V

Tlf. + 45 33 70 22 00
Fax + 45 33 70 22 01
E-mail denmark@icelandair.is

Bemærk venligst:

 • Mange lande kræver obligatorisk karantæne for kæledyr efter indrejse. Det er passagerens eget ansvar at undersøge indrejselandets krav. Kontakt venligst ambassaden for din destination for at få oplyst, om det er tilladt at medbringe dit kæledyr, før du bestiller dyretransport.
 • Pga. problemer med vejrtrækning må følgende hunderacer ikke medføres i fragtrummet på fly med Icelandair: Pitbullterrier, Staffordshire Bull Terrier, Tosa Inu, Dogo Argentino og blandingshunde.

Fører-, rednings- og narkohunde må medbringes i kabinen, men der skal bestilles plads til dem på forhånd.

Når du bestiller transport for dit kæledyr, vil du blive bedt om at oplyse eksakte dimensioner og vægt for transportkassen med kæledyret indeni.

Special rules apply for transport of animals to/via the United Kingdom

All pets travelling to U.K. must be transported as cargo consignment. Please contact Icelandair Cargo for further information on transport of animals to/via the U.K.

Rejse med en trænet og certificeret servicehund

Bemærk, at passageren skal give Icelandair besked mindst 2 hverdage i forvejen, når der skal rejses med en servicehund.

 • Den maksimale transitperiode i Keflavik International Airport er 3 timer for passagerer med servicehunde.
 • Stopover i Island er ikke tilladt, eftersom alle levende dyr, der rejser ind i Island, skal i karantæne i 4 uger.
 • Icelandair accepterer kun én servicehund på hvert fly.
 • Godkendelse fra MAST (de islandske levnedsmiddel- og veterinærmyndigheder) er et krav inden transit i Keflavik lufthavn.

Det accepteres ikke, at levende dyr, som ledsager passagerer, må være med i passagerkabinen, med undtagelse af trænede og certificerede fører-, høre- og servicehunde, der ledsager en blind, døv eller fysisk/mentalt handicappet person. 

Servicehunde er hunde, der har gennemført en formel træning, så de kan udføre bestemte opgaver, såsom at finde vej, samle genstande op, åbne døre, bære ting, reagere på lyde, give ekstra stabilitet osv. Servicehunden skal hjælpe og støtte den aktuelle rejsende. En hjælpehund er en hund, som er blevet specifikt trænet til at hjælpe en handicappet person, og som er blevet kvalificeret af én af velgørenhedsorganisationerne, så den opfylder alle medlemskabskriterierne for Assistance Dogs International (ADI) eller International Guide Dog Federation (IGDF), der er de akkrediterende organer for hjælpehundeorganisationer over hele verden. Vi kan desværre ikke tillade nogen hunde, uanset størrelse, at rejse med i selve passagerkabinen på vores fly, medmindre de er specialtrænede og certificerede som hjælpedyr.

Terapidyr, som er kæledyr, der er blevet trænet og registreret af en terapiorganisation, så de kan besøge plejehjem, hospitaler, skoler og andre faciliteter, anses ikke for at være servicedyr.

Siddeplads

Servicedyr, der er accepteret til at komme med i passagerkabinen i henhold til ovenstående, må ikke placeres på en sæderække ved en nødudgang. En servicehund skal sidde på guldpladsen lige foran kundens tildelte siddeplads, men må ikke rage ud i mellemgangen.

Icelandair tager gratis en anerkendt hjælpehund med i kabinen.

Transit i Keflavik International Airport

Som følge af det islandske landbrugsministeriums bestemmelser må dyr i transit aldrig komme i kontakt med andre dyr i lufthavnen.  Et medlem af personalet ledsager kunder med servicehunde til et afsides område, hvor han eller hun skal vente på sin flyforbindelse.  Når flyforbindelsen er klar til afrejse, kommer et medlem af personalet og guider kunden hen til den gate, hvorfra flyet afgår.   Lufthavnen har en særlig facilitet, hvor man kan tage dyret med ud for at besørge, hvad det skal, mens det er i transit, eftersom dyr ikke må komme uden for selve lufthavnen.

Dokumenter og certifikater for servicedyr

Passageren skal være i besiddelse af alle de dokumenter, som myndighederne i transitlandet og/eller på destinationen forlanger for at tillade servicedyret. Icelandair kan ikke holdes ansvarlig, såfremt indrejse i eller passage gennem noget land bliver nægtet. Kunderne skal henvende sig til de relevante konsulater eller ambassader for at være sikre på, at alle de fornødne procedurer er overholdt.

Rejse med certificeret servicehund til psykisk syge

Bemærk, at passageren skal give Icelandair besked mindst 2 hverdage i forvejen.

 • Den maksimale transitperiode i Keflavik International Airport er 3 timer for passagerer med servicedyr.
 • Stopover i Island er ikke tilladt, eftersom alle levende dyr, der rejser ind i Island, skal i karantæne i 4 uger.
 • Icelandair accepterer kun én servicehund til psykisk syge pr. fly/pr. passager.
 • Godkendelse fra MAST (de islandske levnedsmiddel- og veterinærmyndigheder) er et krav inden transit i Keflavik lufthavn.

Servicehunde til psykisk syge accepteres også i kabinen for kvalificerede personer, der har et handicap, såfremt bestemte dokumentationskrav bliver overholdt. Få en kvalificeret læge eller psykolog/psykiater til at udfylde denne formular, og send den til telephonesales(at)icelandair.is. Servicecenteret skal modtage og validere de krævede dokumenter mindst 2 hverdage før afrejsen. Under dokumenternes verificering kontakter Icelandair din læge eller psykiater/psykolog. Såfremt vi ikke kan validere dokumentationen, eller hvis vi ikke får rettidig besked, kan vi ikke acceptere dit servicedyr til psykisk syge. Formularen må ikke være mere end et år gammel.

Ejeren påtager sig enhver risiko for et sådant dyrs tilskadekomst, sygdom eller død, når transporten af det er accepteret.

Ved check-in skal passageren fremvise og have alle dokumenter om dyret parate, og det samme gælder for en lægeattest, som bekræfter, at han/hun er nødt til at rejse sammen med servicedyret.

Siddeplads

Servicedyr, der er accepteret til at komme med i selve passagerkabinen i henhold til ovenstående, må ikke placeres på en sæderække ved en nødudgang. En servicehund skal sidde på guldpladsen lige foran kundens tildelte siddeplads, men den må ikke rage ud i mellemgangen.

Icelandair tager gratis en anerkendt servicehund til psykisk syge med i kabinen.

Transit i Keflavik International Airport

Som følge af det islandske landbrugsministeriums bestemmelser må dyr i transit ikke komme i kontakt med andre dyr i lufthavnen.  Et medlem af personalet ledsager kunder med servicehunde til et afsides område, hvor han eller hun skal vente på sin flyforbindelse.  Når flyforbindelsen er klar til afrejse, kommer et medlem af personalet og guider kunden hen til den gate, hvorfra flyet afgår.   Lufthavnen har en særlig facilitet, hvor man tage dyret med ud for at besørge, hvad det skal, mens det er i transit, eftersom dyr ikke må komme uden for lufthavnen.

Dokumenter og certifikater for servicedyr

Passageren skal være i besiddelse af alle de dokumenter, som myndighederne i transitlandet og/eller på destinationen forlanger for at tillade servicedyret. Icelandair kan ikke holdes ansvarlig, såfremt indrejse i eller passage gennem noget land bliver nægtet. Kunderne skal henvende sig til de relevante konsulater eller ambassader for at være sikre på, at alle de fornødne procedurer er overholdt.

Rejses der til/fra Storbritannien/Irland, så bemærk følgende:

 • Du må kun tage din fører- eller servicehund med om bord i kabinen, når du rejse til/fra Storbritannien/Irland.
 • Det er ikke tilladt at medbringe andre kæledyr og dyr. Dyr kan kun sendes til Storbritannien/Irland som last.
 • Hunde, der yder andre former for hjælp, f.eks. hjælp til psykisk syge, anerkendes ikke som hjælpehunde af Storbritanniens miljø-, fødevare- og landbrugsministerium, da de ikke er trænet i henhold til ADI's kriterier. Derfor skal de rejse med i lasten.