Vi giver verden Islandsk musik

Vi elsker musik. Vores støtte til det lokale islandske musikmiljø omfatter hjælp med udenlandsrejser til de islandske kunstnere. Vi har også skabt et spillested – Iceland Airwaves Music Festival – hvor musikelskere fra hele verden kan komme til Island og høre det bedste, som vores musikmiljø har at byde på.

Vi sponsorerer Icelandic Music Experiments, er grundlæggende sponsor for Iceland Airwaves og deltager i Iceland Travel Fund Reykjavík Loftbrú.

Iceland Airwaves

Icelandair grundlage musikfestivalen Iceland Airwaves i 1999 og er festivalens hovedsponsor.
I begyndelsen var fokusset for Iceland Airwaves at promovere islandske kunstnere over for internationale pladeselskaber. Siden de tidlige dage har festivalen vokset sig langt større og udgør nu en meget populær begivenhed i Reykjavíks sociale kalender. Over 150 kunstnere spiller over hele byen, og det står klart, at alt det, der er blevet lagt i festivalen igennem årene, har kastet resultater af sig. Af samme årsag har mange islandske kunstnere fået et internationalt publikum.

Hórmónar
Play Video

Hórmónar

Spotify
Play Video

De Islenske musikeksperimenter

Hvert år kan vi med stolthed støtte op om unge musikere, der deltager i Icelandic Music Experiments. Experiments er et spillested, hvor lovende bands og solokunstnere får chancen for at dele deres musik med offentligheden for første gang.

Vi giver vinderen et job på Iceland Airwaves Festival, så de kan spille deres musik for et internationalt publikum.

Iceland travel fund

Icelandair støtter islandske kunstnere, der vil spille i andre lande, og vi samarbejder med Reykjavíks byråd og veteraner fra det lokale musikmiljø i form af programmet Reykjavík Loftbrús.

  • Hot Spring Collection

    Hot Spring CD

    Vi sammensætter og udgiver jævnligt kompilationer med islandsk musik. Alle valgte kunstnere har spillet på Iceland Airwaves på et eller andet tidspunkt.

  • Airwaves 2017

    Iceland Airwaves 2017

    2017-udgaven løber af stablen tidligt i november. Du kan allerede reservere din rejse og billetter til næste års festival!