Det unikke Vatnajökull

Selvom man har boet i Island hele sit liv, ophører Vatnajökulls vidundere aldrig med at forbløffe og tryllebinde. Europas største gletsjer stryger ned ad den højeste bjergkæde i Island med forbløffende detaljer, som kan ses umiddelbart over den sydøstlige del af Rute 1.

Iskæmpen dækker 8 % af Island og er 1.000 meter tyk på det tykkeste sted. Det svarer til 30 m is fordelt over hele Island – men vi er faktisk ret glade for, at den er, hvor den er. Det islandske klima kan være udfordrende nok, selvom vi ikke tilføjer mange meter is oven på.

Is, vand og tektoniske bevægelser har formgivet Vatnajökulls omgivende landskab i årtusinder. I dag udgør hele området Europas største naturreservat – nationalparken Vatnajökull.

Spørgsmål

Hvor flyver Vatnajökull til næste gang?

Du finder tidsplanen vedrørende Vatnajökull for de næste tre dage nedenfor. Den viste tidsplan er den senest opdaterede. Bemærk, at tidsplanen kan ændres uden varsel.

Hvordan udtaler man Vatnajökull?

Det er nemt – i hvert fald sammenlignet med Eyjafjallajökull! Vat-na-ju-kutl.

Hvad betyder gletsjerens navn?

Vandenes gletsjer, hvilket henviser til de mange store floder, der strømmer fra den, samt de oversvømmelser, der forårsages af vulkanudbruddene under isen.

Er der noget særligt ved Vatnajökulls interiør?

Helt bestemt. Hele interiøret er inspireret af en ishule. De primære farver er turkis og safirblå, mens en specialdesignet LED-belysning og lyden af gletsjere skaber den helt rette atmosfære. Når du træder om bord, er det ligesom at gå midt ind i en gletsjer. Men bare rolig. Servicen er så varm og indbydende, som den kan blive.

Som med alle andre af Icelandairs fly har Vatnajökull Wi-Fi fra gate til gate – så det er yderst nemt at dele din flyveoplevelse med venner og familier, mens den finder sted.

Hekla Aurora
Wi-Fi

Hvor is møder vand

Vatnajökull besidder en spektakulær skønhed. Ved kanten flyder smukke, turkise isbjerge rundt i gletsjerlaguner, og dybt inde i gletsjeren tryllebinder ishuler, der er i konstant forandring, de besøgende med deres funklende, safirblå lys.

Som et fysisk kuriosum er gletsjeris egentlig bare almindelig, klar is. Det ser ud som om det er blåt, fordi sollysets blå bølgelængder strømmer hele vejen igennem den tykke is, mens rød og gul ikke gør. Det har dog en større tæthed end normal is og smelter meget langsommere – hvilket gør det ideelt til en forlænget cocktailstund.

Under al denne kulde og enestående skønhed gemmer gletsjeren på en brandvarm hemmelighed. Denne enorme iskappe er placeret direkte oven på et af verdens mest aktive vulkanområder. Som du sikkert kan forestille dig, er forholdet mellem de to ret stormfuldt fra tid til anden.

Vatnajökull har en særlig plads i Islændingenes hjerter. Med dette unikke fly ønsker vi at dele Vatnajökulls naturvidundere med vores passagerer og invitere dem til at gå om bord i en gletsjer, så de kan opleve en lille del af vores hjemland.

Hvor flyver Vatnajökull til næste gang?

Tabellen nedenfor viser den aktuelle flyveplan for Vatnajökull. Den kan ændres med kort varsel, men den opdateres meget hyppigt, så du kan se vores smukke fly i drift.

Departure
Time / Date
Arrival
Time / Date
Vatnajökull

Anmod om at flyve med Vatnajökull

Lad os vide hvornår, hvortil og hvorfor du gerne vil opleve en flyvning med Vatnajökull. Når du ankommer til lufthavnen, venter den flyvende gletsjer måske på dig!

Kræves
Kræves
Kræves
Kræves